Tidningsartikel och politik

Den här veckan har vi fortsatt skriva på våra tidningsartiklar. Eleverna har kommit igång väldigt bra och skriver för fullt på lektionerna. På torsdag nästa vecka ska texterna vara färdigskrivna och då ska vi arbeta med kamratbedömning. Varje elev får en tidningsartikel att läsa och bedöma, därefter får de chans att ”rätta” till eller ändra så texten blir fullständig.

I samhällskunskap fortsätter vi att se och diskutera avsnitt av Dröm om demokrati på URskola samt läser och arbetar med frågor om politik på Classroom. I torsdags fick eleverna göra en enkel övning där de fick läsa olika påståenden och placera dem i rätt kategori (demokrati eller diktatur).

politik

Vi har prat om de åsikter de röda, socialistiska, partierna respektive de blåa, borgerliga partierna har samt vilken makt kungen respektive EU har. Eleverna blev förvånade att läsa att kungahuset är de enda som inte har religionsfrihet dvs de får inte välja vilken religion de vill utan måste tillhöra protestantismen som Gustav Vasa införde i Sverige på 1500-talet.

Partier

I engelska har vi arbetat med en skrivuppgift som heter ”I will never forget when…” som går ut på att eleverna skriver om ett minne genom att följa instruktioner. Vi övar då på att läsa instruktioner och följa dem (läsförståelse), skriva enkla och begripliga texter med fraser och meningar samt bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av den egna texten (kamratbedömning). Nästa vecka kommer vi fortsätta med instruktioner men då muntliga.

Förra veckan på klassrådet diskuterade vi hur vi skulle förbättra arbetsron och miljön i klassrummet och förslaget var att möblera om och byta platser. Så i torsdags var det dags för en makeover. Eleverna fick komma fram till tavlan och presentera sina förslag och det vinnande förslaget skulle verkställas. Så nu har vi ommöblerat i klassrummet och gjort nya placeringar. Eleverna verkar nöjda och undervisande lärare lika så. Det är mer luftigt i klassrummet nu.

klassrum

Önskar er en riktig trevlig helg,

Dina & Jörgen

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s