Temat Herregud!

Idag har vi startat upp vårt nya tema Herregud! som behandlar de tre Abrahamitiska religionerna, judendom, kristendom och islam. Vi började med att gå igenom den pedagogiska planeringen som Malin och jag har skrivit tillsammans med eleverna, den hittar ni på kunskapsportalen.

Därefter använde vi en arbetsstruktur som kallas karusellen. Eleverna delades in i grupper med 5-6 i varje grupp. De fick välja ut en gruppmedlem som skriver och är ansvarig för pennan, varje grupp hade en egen färg på sin penna. Klassrummet delades in i tre stationer, varje station var en religion. Vid varje station skulle eleverna tillsammans skriva ner så mycket de visste om just den religionen. Efter 2 min fick eleverna rotera till nästa station. De fick inte skriva samma som tidigare grupp har skrivit utan bara fylla på med ny information/fakta. Dessa papper ska jag spara och ta fram i slutet på vårt tema för att se om vi kan fylla på med ytterligare information.

/Dina

Annonser

En tanke på “Temat Herregud!

  1. Jättebra arbetssätt att först börja med att ta reda på elevernas förkunskaper och sedan jämföra i slutet för att synliggöra hur mycket de lärt sig. Karusellen vill jag också testa med min klass 🙏😉

    /Rabia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s